WOON-WERKVERKEER

Het UZ Gent is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, met de fiets en met de auto.

We streven ernaar om zoveel mogelijk medewerkers gebruik te laten maken van fiets of openbaar vervoer, om zo de parking zoveel mogelijk beschikbaar te houden voor patiënten. 

(Elektrische) Fiets

Kom je met de fiets, dan heb je recht op een fietsvergoeding van € 0.35 per kilometer.

Via ons fietsleasing-programma is het mogelijk om een elektrische fiets ter beschikking te krijgen in ruil voor een maandelijkse bijdrage.

Je kan je fiets makkelijk en veilig plaatsen in een van de beveiligde fietsstallingen. Elektrische fietsen kunnen na een zware tocht opgeladen worden aan één van de fietslaadpunten. 

Er is ook een fietshersteldienst op de campus waar je beroep kan op doen.

En een beetje regen mag je niet tegenhouden. Recent opende UZ Gent, met de steun van Fonds Bashir Abdi, een goednieuwe en innovatieve droogruimte voor kledij!

Stippel alvast je route uit om veilig van thuis met de fiets naar het werk te rijden via de fietsrouteplanner van Stad Gent of Google Maps. 

Of beter nog, ontvang een routeadvies op maat! Ontdek het hier

Openbaar vervoer

Kom je met een openbaar vervoer, dan betaalt UZ Gent je abonnement volledig terug.

Neem je de trein, dan kan je van aan station Gent Sint-Pieters de bus of tram naar het UZ Gent nemen. Te voet doe je er ongeveer 20 minuutjes over.

Tram 4 rijdt om de 7,5 minuten tussen het station Gent-Sint-Pieters en het hart van het UZ Gent. Deze rit duurt ongeveer 10 minuten. Het perron bevindt zich ter hoogte van het parkeergebouw.

Ook tal van andere bussen en trams rijden tot aan de rand van de UZ Gent campus.

Bereken zelf je route via de De website van de Lijn

Auto

Kom je toch liever met de auto? UZ Gent ligt vlak aan de op- en afritten van de autostrade.

Bovendien kan je gemakkelijk via een laadpas je elektrische wagen opladen op onze campus.

UZ Gent komt niet tussen in de kilometers met de auto. Je parkeert gratis op de campus indien je op meer dan 3 km woont van het UZ Gent.