VERHALEN
Foto's en video's zijn gemaakt voor de coronacrisis
VIDEO’S
WAAR DE PIONIER EN HET NIEUW TALENT SAMENWERKEN
De pionier en het nieuwe talent stellen de VINRAD voor. Professor Defreyne vertelt over zijn pioniersrol. Voor verpleegkundigen komt er heel wat opleiding bij kijken om in de hoogtechnologische context te kunnen meedraaien. Het feit dat ingrepen minimaal invasief zijn voor patiënten waardoor ze vlugger herstellen en de bedankingskaartjes van patiënten van wie het leven gered is, zijn extra motiverend voor heel het VINRAD team. Elise Devlieghere, adjunct-hoofdverpleegkundige VINRAD: 'Ik wilde iets totaal nieuws waar ik veel kon bijleren en ten volle voor kon gaan. En ik ben er voor gegaan!'
WAAR DE ENERGIEKE EN CREATIEVE SAMENWERKEN
Valery is verpleegkundige op neurologie. Anneleen is adjunct hoofdergotherapeut hospitalisatie. Samen met een kok en patiënten hebben zij een kookboek ontwikkeld voor stroke patiënten die na een beroerte met een arm verlamming terug het leven oppikken: Lekker eigenhandig!
Dit boek is er gekomen vanuit een idee dat Anneleen had en waar Valery mee met al haar enthousiasme en veel energie haar schouders onder heeft gezet. Zelfs de BBC heeft hun project opgepikt en ook in Engeland kunnen stroke patiënten weldra misschien wel lekker eigenhandig koken.
WAAR DE DUIZENDPOOT EN HET LUISTEREND OOR SAMENWERKEN
Wat als het luisterend oor en de duizendpoot samenkomen?
Je vindt in het revalidatiecentrum het totaalpakket: medische verzorging van de patiënten, sociaal contact en bakken voldoening. Er samen met mensen als Piet en met ons team voor zorgen dat deze mensen opnieuw zelfstandig in de maatschappij kunnen functioneren, daar doen we het voor. Er is niets zo mooi als een ex-patiënt opnieuw te zien sporten, reizen en werken.
WAAR DE DURVER EN DE GRENSVERLEGGER SAMENWERKEN
Dit is het verhaal van hoe de VR bril toepassing in pijnbestrijding van brandwondenpatiënten tot stand is gekomen. De toepassingen van Virtual Reality wat betreft pijnproblematiek zijn breed. Veel procedures die nu nog onder verdoving zijn, kunnen in de toekomst misschien wel met VR opgelost worden. Om de techniek nog verder op punt te stellen en om te weten bij welke patiënt welke virtual reality werkt en welke niet, moeten we samenwerken. Karel: "Als artsen hebben wij absoluut de ervaring en het inzicht van mensen als Annemieke nodig, en ook van IT’ers, sociale dienst, kiné,… eigenlijk van ons volledige team. Iedereen is een schakel in het geheel, samen gaan we voor nog betere zorg voor de patiënt."